RMK Viimsi Looduskeskus

TellijaRiigimetsa Majandamise Keskus
ProjektSisearhitektuur
AsukohtViimsi
SeisArhitektuurikonkurss
Pindala360m²
KaasautorMartin Eelma

Erinevalt konkursi lähteülesandele oli ettepanek jagada looduskeskuse erinevad funktsioonid selgelt korruste kaupa, lähtudes ruume kasutatavate inimeste hulgast. Sellise ruumide paigutuse puhul saab loengute ja ekspositsiooni osa teineteisest sõltumatult kasutada ja tekib võimalikult vähe kasutut pinda. Ekspositsiooniruum on visuaalselt üks tervik, kus erinevad teemad paiknevad külgseinte niššides. Keskmise kõrge osa lagi on kogu hoone pikkuses kangas-ekraan, millele tagant poolt projitseeritakse liikuv pilt kõrgusse kasvavatest puuvõradest. Helitaustaks on metsakohin. Keskmine käigutee on kaetud ilmastiku käes kulunud laudisega, imiteerides raba matkarada. Kaldega katuslagi ja nišše moodustavad eendid kaetakse valgeks värvitud laudisega. Kesksel alal on erineva läbimõõdu ja kõrgusega seenekujulised istmed-lauad.

  • RMK Viimsi Looduskeskus
  • RMK Viimsi Looduskeskus
  • RMK Viimsi Looduskeskus
  • RMK Viimsi Looduskeskus
  • RMK Viimsi Looduskeskus