Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus

ProjektArhitektuur
AsukohtTallinn
SeisKutsutud konkurss
Pindala1350 m2
Aasta2015

Lennuliiklusteeninduse kompleks koosneb kolmest eri aegadel ehitatud hoonest. Uue juurdeehituse ülesanne on lisaks ruumiprogrammi laiendamisele  luua paremad ühendused kõigi majade vahel ja tõhustada territooriumi ja hoone sissepääsude kontrolli.

Uus hoone paikneb kitsa mahuna tänava ääres. Nii saab lahendada topeltväravatega turvatud pääsla ja ühendada töötajatele mugavalt ringliiklusega kogu kontoriruumide ala teisel korrusel.

Hoone põhimaht on teise korruse tasapinnas: sedasi jääb alles praegune sissesõit territooriumile, saab varju alla parkida autosid ja jalgrattaid ning säilib õhuline ja lennukas vaade.

Pääsla on seotud piirdeaiaga, mis takistab külalistel ilma turvakontrolli läbimata territooriumil liikuda. Sissepääsu juurde esimesele korrusele on koondatud kõige rahvarohkemad ja „avalikumad“ funktsioonid – konverentsiruumid ja kohvik.

Teise korruse tasapinnas on kõik hooned omavahel ühendatud, tekib töötajatele mugav ringliiklus. Uue korpuse teisel korrusel on töötajate ja juhatuse kabinetid. Pikka kitsast mahtu läbiv koridor on liigendatud puhkenurkadega, ühest pääs rõdule.

Läänepoolne fassaad on lahendatud topeltfassaadina. Klaaspind on varjestatud perforeeritud metallfassaadiga, mis on värvitud valgeks. Perforeeringu suurus varieerub 30 mm kuni 100 mm. Suurema läbimõõduga avad paiknevad töölaua kõrguselt kuni ripplae kõrguseni. Selline lahendus säilitab kabinetist vaate õue ning samal ajal pakub kaitset päikesevalguse eest. Hoovipoolne fassaad on lahendatud lihtsa klaasfassaadina.

  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus
  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus
  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus
  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus
  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus
  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus
  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus
  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus
  • Lennuliiklusteeninduse AS juurdeehitus